Microsoft har sedan en tid släppt nya Microsoft Edge med förbättrad säkerhet, integritet, hastighet och användarvänlighet.

För att göra det lättare att byta till Microsoft Edge kan du låta Internet Explorer öppna webbplatser med Microsoft Edge. När den här inställningen är aktiverad kommer du automatiskt till Microsoft Edge när du öppnar webbplatser i Internet Explorer.

Men det är inte alltid fördelaktigt att använda Edge istället för Explorer. Det kan handla om tjänster som inte stöder Edge mm. Om du av någon anledning vill gå tillbaka till Internet Explorer kan du ändra inställningarna så att endast Microsoft Edge öppnas när du går till en webbplats som inte är kompatibel med Internet Explorer. Gör så här:

  1. Öppna Microsoft Edge.
  2. Välj Inställningar och mer i det övre hörnet i webbläsaren. > Inställningar  > Standardwebbläsare.
  3. Under Internet Explorer kompatibilitet väljer du ett alternativ bredvid Låt Internet Explorer öppna webbplatser i Microsoft Edge:

  • Aldrig Detta hindrar webbplatser från att öppnas automatiskt i Microsoft Edge. Inkompatibla webbplatser kanske slutar fungera i Internet Explorer.
  • Endast inkompatibla webbplatser (rekommenderas): Vissa webbplatser är inte kompatibla med Internet Explorer och kräver en modern webbläsare för att fungera. Om du väljer det här alternativet öppnas de här webbplatserna automatiskt i Microsoft Edge.
  • Alltid Om du väljer det här alternativet omdirigeras du automatiskt till Microsoft Edge när du öppnar Internet Explorer.

Ändra standard-webbläsare

När du skapade växeln till Microsoft Edge har din standard webbläsare ändrats till Microsoft Edge. Du kan när som helst ställa in standard webbläsaren till Internet Explorer.

Så här ändrar du standard webbläsaren till Internet Explorer:

  1. Gå till Start > Inställningar.
  2. Välj Appar > Standardappar.
  3. Under Webbläsare väljer du ikonen webbläsare och väljer Internet Explorer från listan.

Om ovanstående instruktion inte fungerar så kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig.