Även om Big Sur har varit tillgängligt för alla de senaste månaderna, finns det fortfarande några skäl till varför du kanske inte vill uppdatera. Uppdateringen till macOS Big Sur är en av de största uppdateringarna som Apple har släppt för Mac. Det finns en massa nya gränssnittsändringar som gör att din Mac ser ut och känns annorlunda.

Förutom några fall av buggar som funnits i början, vilka kan begränsa användandet med din Mac och orsaka frustrationer dagligen finns det också andra skäl som tex att din dator är för gammal eller att annan programvara du använder inte är kompatibel full ut. Oavsett orsaken kommer är tips om hur du kan förhindra att din mac automatiskt uppdaterar sig till “Big Sur”.

Med hjälp av Systeminställningar

Det finns några olika metoder för att försöka inaktivera de irriterande meddelandena om “Uppgradera nu”. Vissa är ganska enkla, men andra kräver att du dyker lite djupare och går in i Terminal-

  1. Öppna Systeminställningar via Äppelmenyn i din Mac.
  2. Klicka på Programuppdatering.
  3. Klicka ur Håll datorn uppdaterad automatiskt.

Detta kommer att förhindra att automatiska uppdateringar laddas ner och installeras på din Mac. Men det är främst bara för större nya uppdateringar. Om du vill ha mer finjusterad kontroll finns det några fler alternativ tillgängliga.

  1. När avsnittet Programuppdatering är öppet i Systeminställningar trycker du på knappen Avancerat.
  2. Klicka på kryssrutorna bredvid alla alternativ som du vill inaktivera.

Med hjälp av Terminal

I de bästa av världar fungerar det att använda Systeminställningar men tyvärr visar det sig att det inte alltid garanterar att meddelandet om att uppgradera till Big Sur slutar att visas. Nästa steg är att använda kommandon i Terminal för att förhindra att meddelandena visas.

  1. Öppna Terminal i din Mac.
  2. Skriv följande i kommandoprompten:

sudo /usr/sbin/softwareupdate --ignore“macOS Big Sur”
  1. Tryck Enter. Skriv in ditt lösenord för inloggning i datorn. Tryck Enter.

Om du har skrivit rätt behöver du inte längre oroa dig för att uppmaningen visas för att uppgradera till Big Sur. Om det mot förmodan inte fungerar så kan följande kommando fungera:

softwareupdate --ignore “macOS Big Sur”