Om du behöver dela filer i OneDrive behöver du ett konto för detta. Det kan vara ett Office 365 för företag eller ett privat Microsoft-konto. Nedan finns instruktioner för att logga in eller skapa ett privat Microsoft-konto. Om du istället vill skapa ett konto för ditt företag så kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Logga in på OneDrive

 1. Gå till onedrive.com och välj Logga in längst upp på sidan.
 2. Ange ditt Microsoft-konto (Xbox, Skype, Outlook.com e-postadress) och klicka Nästa.
 3. Skriv ditt lösenord och välj “Logga in”.

Skapa ett konto för OneDrive

Om du inte har ett Microsoft-konto kan du skapa ett.

 1. Gå till onedrive.com och välj “Skapa ett kostnadsfritt konto”.
 2. Skriv din e-postadress och lösenordet du vill använda och välj “Nästa”.
  Man kan välja en egen domän, men en rekommendation är att inte använda en e-postadress som sedan tidigare är kopplad till ett konto i Office 365 för företag, dels för att du troligtvis redan har OneDrive via det kontot och dels för att det är krångligt att använda samma e-psostadress på ett privat konto och ett företagskonto samtidigt.

  Om du inte har en mailadress sedan tidigare, skriv in den mailadress du önskar ha, i det här exemplet ha r
  vi valt khc_test@hotmail.com.

  Du kan också använda ett telefonnummer, välj “Använd ett telefonnummer istället”, ange ditt telefonnummer och välj Nästa. Om du använder ett telefonnummer får du en kod på din telefon. Ange koden och välj sedan “Nästa”.

 1. Ange ett namn för kontot och klicka “Nästa”.

  1. Ange ett födelsedatum och klicka “Nästa”.
  2. Klicka “Nästa” för att följa Microsoft säkerhetskontroll för att kunna gå vidare, när du är klar, välj om du vill hålla dig inloggad.

  Nu har du skapat en privat Microsoft-konto. Detta kan du använda för dela filer i OneDrive men också till att skicka e-post mm.